Lorenzo vinnare i Silverstone



Den förutspådda regnet höll sig borta för MotoGP ™ nätet som Yamahas Ben Spies tog Holeshot före Repsol Honda Team Stoner och San Carlo Honda Gresini pol-sitter Álvaro Bautista.
Spies gjorde en enorm start som leder de tidiga stadierna från Stoner, Bautista och Ducati Team Nicky Hayden.
Lorenzo förlorade en plats i första kurvor och snart leder en separerad grupp för femte plats.

Med 17 varv kvar Lorenzo började hitta sin rytm som han såg att överbrygga klyftan till fronten fyra, följt av Monster Yamaha Tech 3: s Andrea Dovizioso och Repsol Honda Dani Pedrosa. En varv senare Hayden försökte dart tidigare Bautista in i tredje, men sprang för bred, vilket gör att spanjoren igen i. Strax efter Stoner gjorde hans flyttning tidigare Spies, som Texan gjorde ett misstag, kommer också för varmt i en sväng.

Mer omkörningar var att följa, eftersom Lorenzo drog fördel av en lucka som Hayden att jaga Bautista. Bara sekunder efter lämnade Hayden ännu en lucka för Dovizioso att driva den amerikanska ännu längre tillbaka. Med Stoner har dragit ut en liten spalt på framsidan hade Lorenzo vill inte hans rival för att få vägen och trängde sig förbi Bautista, till fjärde förpassa San Carlo ryttaren.

Den slagsmål var inte att sluta, så Lorenzo stormade förbi hans lagkamrat i andra, med spioner är går om av Bautista samt ett hörn senare. I samma kurva Pedrosa smet förbi Dovizioso, som höll på spanjorens bakhjulet för att återta honom några hörn senare. Den italienska fortsatte sitt ansvar när han kämpade senaste tidiga ledare Spies med Pedrosa följande kostym, förpassa Texan i sjätte.

Med 11 varv kvar Lorenzo skulle stänga in på bakhjulet på Stoner, starta en spännande kamp för topplaceringen. På samma varv Dovizioso kraschade ur hans positioner, medan hans lagkamrat Cal Crutchlow kämpat tidigare LCR Honda MotoGP: s Stefan Bradl till sjunde.

Rubrik i varv nio, tog Lorenzo Stoner på den slutliga turn, men den australiska slogs rakt bakåt i nästa sväng, där paret höll publiken på tårna med några spännande drag. Som en Repsol Honda var förbi, gick den andra i form av Pedrosa upp i tredje.

En varv längre fram duon för Pedrosa och Bautista började långsamt stänga gapet på Stoner, som såg ut att bromsa. Med sex varv kvar den förvandlades till en tre-vägs kampen om andraplatsen, som Lorenzo öppnade en lucka på framsidan. På samma varv, tog Ducatis Valentino Rossi, som var den enda ryttaren att plocka den hårda bakre däcket, Pramac Racing Team Héctor Barberá för nionde. Hastighet Masters Mattia Pasini pensionerad från loppet med en mekanisk fråga.

Lorenzo drabbades av en liten skrämma med fyra varv kvar när han var nästan kastades från sin cykel, men han lyckades rädda den och behålla ledningen, om än med reducerad gap till att driva Stoner. I de senare stadierna fanns spännande strider längre tillbaka som Crutchlow kämpade tidigare Hayden i sjätte och Power Electronics Aspar par Aleix Espargaró och Randy de Puniet var kåpan till kåpan tills mållinjen.

Till slut var det Lorenzo, som höll nerverna att passera mållinjen först att ta det översta steget på pallen och utöka sitt championat ledning, före Stoner och Pedrosa som fullföljer i talarstolen. Fjärde gick till Álvaro Bautista, före Ben Spies och Cal Crutchlow, som placeras i en modig tur med hans skada. De tio slutfördes Hayden, Bradl, Rossi och Barbera. Top CRT plats en gång gick till Espargaró före sin lagkamrat i 11, medan Dovizioso återmonteras efter hans krasch till slut 19th.

Crutchlow tillbaka till Warm-up



Efter att ha förklarat att han ska tävla i morse gav Monster Yamaha Tech 3: s Crutchlow hans hemma fans något att hurra för när han avslutat sina första varv sedan han krasch på fredagen, under vilken han lidit en stukad fotled. Han avslutade snabbast sessionen tionde, men kommer att starta loppet från sista startruta eftersom han missade kvalificeringen igår.

Under glimtar av sol var det Yamahas Factory Racing Lorenzo som satte takten med en 2,03 '662. Han följdes av en svallande Nicky Hayden ombord på hans Ducati Team maskin, som han gjorde upp för hans krasch i kvalet igår. Förra årets race vinnare, avslutade Repsol Honda Team Casey Stoner de tre, medan dagens pole-sitter, avslutade San Carlo Honda Gresini s Álvaro Bautista sessionen sjätte.

Hastighet Master Mattia Pasini drabbats av en mekaniskt sätt fråga halv igenom passet, medan Paul Bird Motorsport lokala ryttare James Ellison drabbats av en hög sida med sin konst maskin, men lyckades att gå bort.

Tester i Aragon



Valentino
Rossi


"Det gick ganska bra eftersom det var viktigt att göra en del körning denna bana, där jag inte känner till alla hemligheter." Jag är bara ledsen att ha haft ett litet problem i slutet av sessionen. Kanske en kabel i eCU gick sönder, så jag satt fast i garaget i femton minuter, vilket hindrade mig från att använda det andra mjuka däcket som jag hade tillgängligt. Annars tror jag att jag kunde ha varit lite bättre. Vi hade inte tillräckligt med tid att prova aluminium svingarmen igen, men eftersom vi hittade några positiva saker, kan vi säga att det var ett bra test. "

Abraham kanske missar Silverstone



Den tjeckiska
föraren drabbades av en rad tunga fall som resulterade i skador på sin vänstra hand. Med tydligt synliga sår, var den inledande bedömningen Clinica Mobile som Abraham förmodligen hade brutit två fingrar. Tills vidare bedömning säger något annat, kan det leda till Abraham att missa British Grand Prix.


Han kommer säkert att leta efter en vändning i förmögenheter, efter en mindre än perfekt start på säsongen hittills. Abraham kommenterade: "Vi hade otur, som i Barcelona hösten var delvis mitt fel, men inte här något hände med cykeln, som vi försöker att förstå problemet är att varje gång vi faller jag ont, och detta.. tillåter oss inte att fungera problemfritt.

"Egentligen vi gjorde bra, men nu med en hand i detta tillstånd och cykeln förstörs, är vi tvungna att avbryta testet i förtid. Riktigt otur. Nu på fredag​​, när handens svullnaden går ner kommer vi att genomföra nya tester att bedöma mitt tillfrisknande tid. "

Resultat från Catalunya

Pos.PointsNum.RiderNationTeamBikeKm/hTime/Gap
1 25 99 Jorge LORENZO SPA Yamaha Factory Racing Yamaha 164.4 43'07.681
2 20 26 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team Honda 164.1 +5.003
3 16 4 Andrea DOVIZIOSO ITA Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 163.8 +9.361
4 13 1 Casey STONER AUS Repsol Honda Team Honda 163.8 +9.544
5 11 35 Cal CRUTCHLOW GBR Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 163.6 +12.506
6 10 19 Alvaro BAUTISTA SPA San Carlo Honda Gresini Honda 163.5 +13.948
7 9 46 Valentino ROSSI ITA Ducati Team Ducati 163.3 +17.555
8 8 6 Stefan BRADL GER LCR Honda MotoGP Honda 162.9 +23.478
9 7 69 Nicky HAYDEN USA Ducati Team Ducati 162.5 +30.410
10 6 11 Ben SPIES USA Yamaha Factory Racing Yamaha 162.3 +32.897
11 5 8 Hector BARBERA SPA Pramac Racing Team Ducati 162.1 +36.144
12 4 17 Karel ABRAHAM CZE Cardion AB Motoracing Ducati 160.9 +56.229
13 3 41 Aleix ESPARGARO SPA Power Electronics Aspar ART 160.2 +1'08.054
14 2 51 Michele PIRRO ITA San Carlo Honda Gresini FTR 160.1 +1'08.775
15 1 14 Randy DE PUNIET FRA Power Electronics Aspar ART 160.0 +1'10.483
16
77 James ELLISON GBR Paul Bird Motorsport ART 159.9 +1'13.090
17
54 Mattia PASINI ITA Speed Master ART 159.4 +1'20.903
18
68 Yonny HERNANDEZ COL Avintia Blusens BQR 159.4 +1'21.235
19
9 Danilo PETRUCCI ITA Came IodaRacing Project Ioda 158.2 +1'41.207
20
22 Ivan SILVA SPA Avintia Blusens BQR 158.2 +1'41.888


5 Colin EDWARDS USA NGM Mobile Forward Racing Suter 151.5 1 Lap