Lorenzo vinnare i Silverstone



Den förutspådda regnet höll sig borta för MotoGP ™ nätet som Yamahas Ben Spies tog Holeshot före Repsol Honda Team Stoner och San Carlo Honda Gresini pol-sitter Álvaro Bautista.
Spies gjorde en enorm start som leder de tidiga stadierna från Stoner, Bautista och Ducati Team Nicky Hayden.
Lorenzo förlorade en plats i första kurvor och snart leder en separerad grupp för femte plats.

Med 17 varv kvar Lorenzo började hitta sin rytm som han såg att överbrygga klyftan till fronten fyra, följt av Monster Yamaha Tech 3: s Andrea Dovizioso och Repsol Honda Dani Pedrosa. En varv senare Hayden försökte dart tidigare Bautista in i tredje, men sprang för bred, vilket gör att spanjoren igen i. Strax efter Stoner gjorde hans flyttning tidigare Spies, som Texan gjorde ett misstag, kommer också för varmt i en sväng.

Mer omkörningar var att följa, eftersom Lorenzo drog fördel av en lucka som Hayden att jaga Bautista. Bara sekunder efter lämnade Hayden ännu en lucka för Dovizioso att driva den amerikanska ännu längre tillbaka. Med Stoner har dragit ut en liten spalt på framsidan hade Lorenzo vill inte hans rival för att få vägen och trängde sig förbi Bautista, till fjärde förpassa San Carlo ryttaren.

Den slagsmål var inte att sluta, så Lorenzo stormade förbi hans lagkamrat i andra, med spioner är går om av Bautista samt ett hörn senare. I samma kurva Pedrosa smet förbi Dovizioso, som höll på spanjorens bakhjulet för att återta honom några hörn senare. Den italienska fortsatte sitt ansvar när han kämpade senaste tidiga ledare Spies med Pedrosa följande kostym, förpassa Texan i sjätte.

Med 11 varv kvar Lorenzo skulle stänga in på bakhjulet på Stoner, starta en spännande kamp för topplaceringen. På samma varv Dovizioso kraschade ur hans positioner, medan hans lagkamrat Cal Crutchlow kämpat tidigare LCR Honda MotoGP: s Stefan Bradl till sjunde.

Rubrik i varv nio, tog Lorenzo Stoner på den slutliga turn, men den australiska slogs rakt bakåt i nästa sväng, där paret höll publiken på tårna med några spännande drag. Som en Repsol Honda var förbi, gick den andra i form av Pedrosa upp i tredje.

En varv längre fram duon för Pedrosa och Bautista började långsamt stänga gapet på Stoner, som såg ut att bromsa. Med sex varv kvar den förvandlades till en tre-vägs kampen om andraplatsen, som Lorenzo öppnade en lucka på framsidan. På samma varv, tog Ducatis Valentino Rossi, som var den enda ryttaren att plocka den hårda bakre däcket, Pramac Racing Team Héctor Barberá för nionde. Hastighet Masters Mattia Pasini pensionerad från loppet med en mekanisk fråga.

Lorenzo drabbades av en liten skrämma med fyra varv kvar när han var nästan kastades från sin cykel, men han lyckades rädda den och behålla ledningen, om än med reducerad gap till att driva Stoner. I de senare stadierna fanns spännande strider längre tillbaka som Crutchlow kämpade tidigare Hayden i sjätte och Power Electronics Aspar par Aleix Espargaró och Randy de Puniet var kåpan till kåpan tills mållinjen.

Till slut var det Lorenzo, som höll nerverna att passera mållinjen först att ta det översta steget på pallen och utöka sitt championat ledning, före Stoner och Pedrosa som fullföljer i talarstolen. Fjärde gick till Álvaro Bautista, före Ben Spies och Cal Crutchlow, som placeras i en modig tur med hans skada. De tio slutfördes Hayden, Bradl, Rossi och Barbera. Top CRT plats en gång gick till Espargaró före sin lagkamrat i 11, medan Dovizioso återmonteras efter hans krasch till slut 19th.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback