Rossi kniper en 2:a plats i Misano


Den 9 faldige världsmästaren Valentino Rossi tog en 2:a plats på Misano world circuit Marco Simoncelli. Efter 1½ års strulande med Ducatin så kom äntligen den efterlängtade pallplatsen på ett torrt race. Redan i första kurvan var Valentino på en 2:a plats och höll denna position hela vägen in i mål, endast 5s bakom den segrande Jorge Lorenzo. 

Starten var kaotisk, Abrahams cykel krånglade och det fick bli en omstart. Som inkluderade att däcksvärmarna på Pedrosas cykel fastnade, även att motorn inte gick som den skulle på uppvärmningsvarvet för Dani. Många fick problem, men många förvånande placeringar.

Men det största var att Rossi stog på pallen efter att ha kört ett torrace ohotat i princip. Och just på den banan som ligger närmast han hemort och som bär namnet på hans bortgågne bästa vän Marco Simoncelli. Rossi sa själv att han ville ge den här pallplatsen till Marco och hans familj och han vet att Marco hjälpte till att få upp Valentino på pallen. Även Honda Gresini föraren Alvaro Bautista som kör samma team som Marco själv gjorde.

Ett bra slut på ett kaotiskt race.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback